DIEMAS-holding baat De Nieuwe Kaai en Aan de Kaai in Turnhout uit

De Nieuwe Kaai - Turnhout

De Nieuwe Kaai – Turnhout

De DIEMAS-holding baat voortaan zelf het woonzorgcentrum De Nieuwe Kaai in Turnhout en het tweede rusthuis Aan de Kaai uit. “De gebouwen van het woonzorgcentrum werden reeds in 2008 door de DIEMAS-holding verworven, die ook het tweede recent afgewerkte rusthuis Aan de Kaai in 2012 heeft aangekocht.

Aan de Kaai - Turnhout

Aan de Kaai – Turnhout

De Nieuwe Kaai heeft 84 zorgkamers met 94 bedden en 13 assistentiewoningen. Het tweede woonzorgcentrum Aan de Kaai is gelegen op de ANCO-site aan het kanaal Dessel-Schoten en heeft een totale woonoppervlakte van 7 840 vierkante meter. Daarin zijn 74 zeer flinke zorgstudio’s voor 85 personen voorzien en ook een kinderdagverblijf voor 21 kindjes.

Woonzorgcentra is naast retailvastgoed en studentenresidenties één van de drie pijlers van DIEMAS, dat zijn oorsprong heeft in de retail. De studentenresidenties Regina Mundi en Goede Herder in het centrum van Leuven met enkele honderden kamers en studio’s, worden reeds een 15-tal jaren uitgebaat door de familie De Bie. Zoon Jo De Bie zal binnen De Nieuwe Kaai vzw de superviserende contactpersoon zijn tussen de rusthuizen in Turnhout en DIEMAS in Schilde. De dagelijkse leiding wordt aan specialisten toevertrouwd, samen met het huidige team van 130 medewerkers. Naarmate er meer bewoners komen, zal het aantal medewerkers opgedreven worden.