Dicar bouwt showroomconstructie van 180 meter

DicarPasseerde je recent op de rotonde naast de E313-afrit Geel-West, dan dacht je misschien dat Dicar een verlengstuk bouwt aan de fly-over. Dicar, specialist in motorhomes, bouwt een indrukwekkende showroomconstructie.

“De fly-over en zijn rotondes speelden een  rol in de keuze van het ontwerp van onze nieuwe showroom,” zegt Dirk Van Eyck. “De rotonde vlak naast onze deur ligt veel hoger dan vroeger. Om goed zichtbaar te blijven voor de passanten, moeten wij zelf ook wel de hoogte in gaan.”

De gloednieuwe showroom zal 180 meter lang zijn, en drie keer groter dan de oude. Het dak van het gebouw wordt gebruikt als tweede toonzaal waarop zo’n 100-tal mobilhomes komen. Het gebouw zelf omvat een showroom met nog eens 100 voertuigen, een accessoireshop en een koffiehoekje.  Dicar breidde eerder al uit  aan de overzijde van de baan: “Zo verdubbelden we de oppervlakte van onze magazijnen en ateliers tot in totaal zo’n 2600 vierkante meter. Onze nieuwe gebouwen bevatten onder andere een eigen carrosserieafdeling en wasstraat: onze 22 ateliermedewerkers doen het onderhoud en herstellingen aan onze motorhomes hier in huis.” De nieuwe toonzaal zal tegen september 2014 klaar zijn.

“We zijn volop in expansie. Onze mobilhomes zijn niet alleen in trek bij de actieve senior, maar ook bij de avonturier en sportman- of vrouw. Jonge dynamische mensen die al dan niet hun fiets inladen en erop uit trekken.”

Sinds 2013 behoren ook Hainaut Caravaning in Lodelinsart (Charleroi) en DC Motorhomes in Drongen (Gent) tot de Dicar- familie. Hierdoor is er een enorme keuze aan motorhomes verdeeld over 14 merken. De drie vestigingen samen beschikken steeds over een voorraad van ca. 500 motorhomes, waarvan een groot aantal onmiddellijk leverbaar is. Dicar verkoopt jaarlijks zo’n 650 mobilhomes, met de filialen in Drongen en Charleroi samen loopt dat op tot een duizendtal. Het gaat hierbij om zowel nieuwe als tweedehands voertuigen.