DiBO lanceert nieuwe hogedrukreiniger

Interclean DiBOEen week geleden werd de nieuwe DiBO JMB-M 500/30 gelanceerd tijdens de ISSA Interclean in Amsterdam. Deze tweejaarlijkse vakbeurs voor de professionele schoonmaaksector, is telkens weer het moment voor de leveranciers om uit te pakken met hun allernieuwste producten. DiBO NV uit Arendonk lanceerde haar nieuwe warmwaterhogedrukreiniger op trailer: de DiBO JMB-M 500/30 met automatisch start-stopsysteem.

„Elke keer weer trachten we onze machines gebruiksvriendelijker, energiezuiniger en milieuvriendelijker te maken,” zegt marketing manager Katrien Jacobs. „Deze cleantrailer is uitgerust met een 110 kW DiBO GreenBoiler die in combinatie met een 20 kW warmtewisselaar en een watergekoelde dieselmotor (op laag toerental). Hij levert een brandstofbesparing op van 33% en genereert een verwarmingscapaciteit van 130 kW. De heetwaterhogedruktrailer heeft een werkdruk instelbaar tot 500 bar en een debiet tot 30 l/min.”

„De motor schakelt automatisch over op stationair wanneer er een aantal seconden geen reinigingsactiviteit is. Wordt de reiniging niet onmiddellijk hervat, dan schakelt de motor automatisch uit. Wil men even later verder reinigen, dan start de motor automatisch terug op. Je kan de technologie vergelijken met het start-stopsysteem in de nieuwste automodellen. Dit start-stopsysteem bij de hogedrukreiniger levert een brandstofbesparing op van 8 tot 10 procent.”