diboBegin deze maand opende in Astana een nieuwe carwash en die is van Kempense makelij. Voor DiBO uit Arendonk was dit niet alleen de eerste carwash in Kazachstan maar meteen ook de verst gelegen carwash tot dusver.

De self-carwash is voorzien van 4 wasplaatsen waarvan 3 overdekte en 1 in openlucht. De bedieningspanelen zitten geïntegreerd in de steunkolommen van het gebouw. Een van de wasprogramma’s is het DiBO high foaming system met schuimlans en borstel. De plaatselijke dealer installeerde de technische ruimte in een bestaand gebouw. Klanten kunnen er betalen met de plaatselijke munteenheid maar ook met jetons en waskaarten.

Vorig jaar Rusland
De Arendonkse producent van hogedrukreinigers en voertuigwasinstallaties is niet aan zijn proefstuk toe in het voormalige Oostblok. Vorig jaar installeerde het bedrijf ook al self-carwashes in Sint-Petersburg en Novgorod. Voor de verkoop in het buitenland werkt het bedrijf met lokale, zelfstandige dealers. De productie en assemblage gebeurt grotendeels in Arendonk. Meestal worden de installaties op maat gemaakt. Bij DiBO in Arendonk werkt een 35-tal mensen waarvan ongeveer de helft in de productie.