Dibo heeft zichzelf in een groen kleurtje gezet

Dibo gaat van grijs naar groen. Daarmee heeft de verdeler/producent van schoonmaakmachines, Dibo Cleaning Systems Group uit Arendonk  een internationale trend gevolgd.  “Groene machines zijn gewoon ook leuker”, zegt Sven Stuyven .

De Dibo Cleaning Systens Group doet het goed.  De onderscheiden vestigingen van de groep tekenen voor een omzet van pakweg 30 miljoen  euro. Dibo bouwt en verkoopt hogedrukreinigers, schrobmachines,  industriële stofzuigers tot complete car wash installaties. “We draaien voluit”  zegt Stuyven. “Alhoewel ik wél moet vaststellen dat er vandaag ook flink wat meer reparatie-opdrachten binnen komen dan tot voor kort. Onze klanten geven er kennelijk de voorkeur aan hun oude toestellen te herstellen liever dan een nieuw te kopen. Toch crisisgevoel dus… Of indien de schrobmachine aan vervanging toe is wordt bij voorkeur gekozen voor een achterloop model in plaats van een duurder zittende machine.”

Dibo gaat als merknaam naar de meest onderscheiden klanten. Van grote schildershuizen tot bouwfirma’s, voedingsbedrijven en grote landbouwondernemingen. Ook stallen moeten nu eenmaal geregeld gereinigd worden.  De groep overkoepelt zowel de productiefabriek in Arendonk als de Dibo Car &n Truck Wash in Wommelgem, Dibo België als FIS (food and industrial supplier) in Deinze.  Een Nederlandse dochter bewerkt specifiek de markt over de Moerdijk.

De groep is vandaag in handen van de THB Holding. De Nederlanders Pierre en Arno van den Borne.