DIBO heeft nieuwe koudwaterhogedrukreiniger ontwikkeld

dibo3DiBO NV uit Arendonk is gestart met de productie van een nieuwe koudwaterhogedrukreiniger. Het Kempense bedrijf is producent en leverancier van reinigingsmachines, -systemen en installaties, onder de merknaam, DiBO Cleaning Systems. “Deze nieuwe machine is een eigen ontwikkeling”, vertelt afgevaardigd bestuurder Pierre van den Borne. “Ze wordt in de fabriek in Arendonk geproduceerd.”

De DiBO hogedrukreinigers zijn vooral gekend om hun degelijkheid en kwaliteit, waardoor ze een lange levensduur hebben. Er wordt enkel  gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen en onderdelen. “Tot op heden was het niet mogelijk om ook compacte machine te bouwen met dezelfde materialen. Dankzij de technologische vooruitgang zijn we nu wel in onze opzet geslaagd.” De nieuwe ECN-S is een compacte industriële koudwaterhogedrukreiniger, die gebouwd is zoals de gekende, grotere broers DiBO ECN-M en ECN-T. “Uitgangspunten bij de ontwikkeling van de nieuwe machine ACN-S zijn een attractief ontwerp, gebouwd op een robuust solide frame met de kwalitatieve eigenschappen die men van een DiBO hogedrukreiniger verwacht.” De groene kleur van de machines (sinds 2012) is een bewuste keuze om enerzijds het ecologische aspect in de kijker ze zetten en anderzijds om de machine beter te laten opvallen in het straatbeeld en bij de dealers in de showroom.

Het productiebedrijf in Arendonk werd in 1978 opgericht door wijlen Christ van den Borne, vader van de huidige bestuurders Pierre en Arno van den Borne. Oorspronkelijk is men gestart met het bouwen van koudwaterhogedrukreinigers en dit is geëvolueerd naar het ontwikkelen en bouwen van DiBO warmterhogedrukreinigers in de jaren tachtig. Vandaag worden er in Arendonk naast moderne koud- en warmwaterhogedrukreinigers ook hogedruktrailers, complete industriële reinigingsunits, self-carwashinstallaties … en maatwerk geproduceerd. “In Arendonk hebben we een eigen R&D afdeling, montage, constructie, las- en aftestafdelingen”, aldus Pierre van den Borne. “De bedrijfsoppervlakte van de productiehal in Arendonk is in de loop der jaren gegroeid van 250 naar 6 000 vierkante meter. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking van een bijkomende nieuwe productiehal van 1 000 vierkante meter.  welke gebouwd is voor onder andere het beter aftesten van de machines en meer ruimte ter beschikking hebben voor het bouwen van de complexere hogedrukreinigers op trailer, de industriële reinigingsinstallaties en de self-carwash installaties.

Naast de vestiging in Arendonk omvat de DiBO bedrijfsgroep ook eigen verkoop- en distributieafdelingen in Wommelgem (België), Waardenburg (Nederland), Lingen (Duitsland) en Lille (Frankrijk). Op die verschillende plaatsen worden bijna 100 mensen tewerkgesteld op een totale bedrijfsoppervlakte van 15 000 vierkante meter. De compacte hogedrukreiniger zal op de Belgische markt verdeeld worden via het verkoopfiliaal van DiBO België NV in Wommelgem. DiBO realiseerde vorig jaar een geconsolideerde omzet van iets meer dan 20 miljoen euro.