DHZ Verwimp belevert niet enkel doe-het-zelvers

verwimpDit zijn de weken van de doe-het-zelvers. Zeker in de eerste lentedagen wordt er nogal wat verbouwd en gesaneerd. DHZ Verwimp uit Herentals draait flink mee in die lenteslag. “De crisis zal daar ook wel mee te maken hebben”, zegt zaakvoerder Walter Verwimp.

Precies wanneer de economie het wat minder goed doet houden de consumenten de vinger op de knip en gaan ze bij voorkeur zelf klussen en installeren. De doe-het-zelf sector krijgt daardoor extra impulsen. “Wij halen niettemin toch onze grootste omzetcijfers uit contracten met firma’s en zelfstandigen die bij ons hun orders komen plaatsen. De individuele doe-het-zelver komt hier vanzelfsprekend eveneens aan zijn trekken maar wij werken toch vooral voor de professionals.”

DHZ Verwimp overkoepelt zowel een houtzagerij als een doe-het-zelf winkel. In de zagerij worden kasten en keukens aangemaakt in opdracht van derden. Het orderboek zit vandaag goed vol. In de winkel loopt de verkoop van verven, parket, isolatiemateriaal, elektromateriaal, ijzerwaren enz.

DHZ Verwimp draaide verleden jaar op een omzet van pakweg 1 miljoen euro. “Wij hebben vijf werknemers in dienst.” DHZ Verwimp is destijds opgezet door Walter Verwimp en zijn moeder. Het bedrijf is nog altijd in familiehanden.