Het logistieke bedrijf DHL sluit een vestiging op de Transportzone in Meer-Hoogstraten en verhuist die naar het Nederlandse Roosendaal. 1/3de van de werknemers maakt mee de overstap. De verhuizing gebeurt op vraag van de klant.

DHL beschikt op de Transportzone over 2 gebouwen. In de Riyadhstraat stapelt het bedrijf dierenvoeding. De vestiging in de Seoulstraat is voorbehouden voor industriële klanten. Het is de eerste activiteit die verhuist.

Certificaten
“Voor onze klant is het handiger om de producten vanuit Nederland te distribueren”, legt Water Leysen van DHL uit in Gazet Van Antwerpen. “Dat heeft onder andere te maken met certificaten. We zijn op de vraag ingegaan om te verhuizen naar de site van de klant in Roosendaal. De huurovereenkomst van het gebouw in Meer wordt opgezegd.”

79 mensen werken in de betrokken afdeling. 28 werken verhuizen mee naar Roosendaal, dat 25 km verder ligt. 29 anderen krijgen een job in een ander filiaal in de provincie Antwerpen, waaronder de tweede vestiging op de Transportzone waar momenteel 23 arbeiders en 16 bedienden werken. Van een aantal mensen wordt afscheid genomen.