dessels kadoDessel heeft voortaan ook zijn gemeentelijke cadeaubon: Dessels Kado. Die is er gekomen op initiatief van de plaatselijke Unizo-afdeling. Op minder dan een week tijd heeft zich al een 40-tal handelaars aangesloten. “Bijzonder is dat wij een eigen website creëren om de bon en de aangesloten handelaars te promoten”, zegt Peter Van Hoof, voorzitter van Unizo-Dessel.

“In alle omliggende gemeenten bestaat al een gelijkaardige cadeaubon, wat maakte dat veel mensen uit Dessel naar bijvoorbeeld Mol gingen om daar zo’n bon te halen”, legt Peter Van Hoof uit. “Daarmee vloeien inkomsten weg uit de lokale economie. Die willen voortaan hier houden. Anderzijds verwachten we ook dat de toeristische sector ons steunt. Wanneer bijvoorbeeld de VVV iets organiseert, kunnen ze nu Desselse cadeaubons als prijs geven.”

Eigen website
Het bijzondere aan Dessels Kado is dat die wordt gepromoot vanuit een eigen website. “Die gebruiken we als marketingtool, evenals Facebook en Twitter”, aldus de lokale Unizo-voorzitter. Het initiatief staat ook open voor niet-Unizo-leden en een 40-tal handelaars sloot zich inmiddels aan. “De cadeaubon stond mee in onze prioriteitenlijst voor de jongste gemeenteraadsverkiezingen. We zijn blij dat het gemeentebestuur nu zijn medewerking heeft verleend.” De cadeaubonnen zijn voorlopig alleen te koop op het gemeentehuis maar wellicht binnenkort ook bij een aantal handelaars.

Het ontwerp en de productie van Dessels Kado gebeurden door GPEC Events & Communication uit Dessel en Pixeo uit Geel.