Dessels bedrijf levert ingrediënten en recepten aan huis

kookwijzer-foto-overons-2Leen Van Herck en haar man Kristof Jacobs uit Dessel werken sinds eind mei aan een nieuw concept in de Kempen. Hun bedrijfje Kookwijzer levert op maandagavond boodschappentassen gevuld met kraakverse ingrediënten bij mensen thuis. Naast de ingrediënten voor weekmenu’s voor gezinnen tot vier personen, bevatten de boodschappentassen ook de nodige recepten.

„Kookwijzer speelt in op de alsmaar drukkere samenleving waarin tweeverdieners met een gezin prominent gaan voor hun carrière”, vertelt Leen Van Herck. „Een lekkere gezonde en gevarieerde avondmaaltijd willen ze hiervoor nochtans niet aan de kant schuiven. Wij zorgen ervoor dat het lastige werk – de boodschappen doen – van hun schouders valt. Onze klanten moeten ook al niet nadenken over wat ze die week zullen eten. Kookwijzer zorgt ervoor dat de mensen zorgeloos na hun werk naar huis kunnen rijden en in een beperkte tijdspanne een heerlijke maaltijd op tafel zetten. Zij moeten enkel nog koken, en dat is toch het leukste?”

Leen en Kristof zijn niet de eerste met het concept, dat al in de regio’s Hasselt en Antwerpen bestaat. „In de Kempen is dit concept veel minder gekend. En daar willen we verandering in brengen. Buiten het gemak, de gezonde maaltijd die onze klanten hun gezin elke dag kunnen voorschotelen en de gezellige tafelmomenten, draagt Kookwijzer ook bij aan het milieu. Omdat wij onze ingrediënten zo juist mogelijk portioneren in functie van de grootte van het gezin, verkleinen wij samen de afvalberg. Bovendien zetten wij bijna wekelijks een veggie menu op de kaart. Hierdoor leert de consument niet alleen nieuwe en lekkere producten kennen, maar gaat hij ook bewuster om met eten.”

Kookwijzer heeft na de start drie maanden geleden een dertigtal vaste klanten, tot nu toe vooral in de regio Balen, Dessel, Mol, Retie, Geel, Kasterlee, Turnhout, Oud-Turnhout en Arendonk. „Maar ook wie buiten deze gemeentes woont, kan bij ons binnenkort terecht,” blikt Leen vooruit.

Voor beide initiatiefnemers is Kookwijzer een halftijdse job. Leen houdt zich bezig met de bestellingen en het papierwerk, Kristof zoekt recepten en test ze uit in de keuken.  Wanneer alle bestellingen voor een week afgerond zijn, worden de boodschappentassen samengesteld. Die worden elke maandagavond bij de klant thuis geleverd.

www.kookwijzer.be