Designgedreven ondernemingen maken meer winst

huisvoorcreativiteitVier Kempense bedrijven zijn mee in het nieuwe Co.LAB-traject van SPK vzw gestapt. Het gaat om Conlibrio, Address System, Yvesolag en Avia-Gis. Tijdens vijf intensieve workshops, begeleid door Remco Lenstra van Flanders Inshape, werken de bedrijven elk met een designer aan hun prangende bedrijfsuitdaging.

“Bedrijven die designgedreven innoveren, maken meer winst en groeien sneller dan anderen. Design is één van de belangrijkste succesfactoren in het innovatief ontwikkelingsproces bij bedrijven”, duidt projectmanager Florence Maes van SPK vzw. “Co.LAB is een traject gericht op het faciliteren van kruisbestuiving tussen creatieve industrie en bedrijven. We zijn ervan overtuigd dat de unieke samenwerking tussen bedrijven en designers de deelnemende ondernemingen net dat stapje verder brengt.”

Tandem
“We willen de deelnemende bedrijven op twee domeinen versterken: enerzijds door hen de methodieken aan te leren doorheen de workshops zodat ze nadien volgende vraagstukken op eenzelfde manier kunnen benaderen. Anderzijds doorlopen de bedrijven het traject met een creatieve designer aan hun zijde. In tandem concretiseren ze de innovatie waar de ondernemers naar op zoek zijn”, legt Florence Maes uit. “Samenwerken met creatief talent helpt om ideeën scherper te krijgen en nieuwe pistes meteen te onderzoeken in functie van de eindgebruiker: het zet denken om in doen. En dat is waar Co.LAB uiteindelijk om draait.”