Dertien faillissementen

Justitia11-300x226De handelsrechtbank in Turnhout heeft dertien faillissementen uitgesproken. Een groot deel van de getroffen bedrijven was actief in de bouwsector.

Bouwwerken Kenny VOF, Booischotsestraat 17 in Hulshout, werd gedagvaard door schuldeisers. De firma was actief in het bouwen van residentiële gebouwen. Ook vennot Ann De Ruyver en Lindsey Deleu werd failliet verklaard. Curator: Ludwig Peeters.

Ook Betonkelderspecialist bvba, Diamantstraat 8 bus 416 in Herentals, moet na dagvaarding door schuldeisers de deur sluiten. De activiteiten van het bedrijf waren saneringen en afvalbeheer, samen met het optrekken van gebouwen. Curator: Klaartje Claeys.

Jelle C., die een café uitbaatte maar momenteel in de gevangenis in Turnhout verblijft, werd failliet verklaard. Curator: Ronny Ceusters.

Ook het café dat werd uitgebaat door Het Plezier van Joca Comm.V, Genebroek 131 in Meerhout, gaat na dagvaarding op slot. Curator: Gert Verreyt.

Schilderwerken Tilleman bvba, Rauwelkoven 87L in Geel, moet zijn verfborstels voorgoed laten drogen. Het bedrijf was actief in het schilderen van gebouwen. Curator: Tom Vandecruys.

Plaatser van vloer- en wandtegels TC Tegelwerken bvba, Middenstraat 6 in Balen, is failliet na dagvaarding. Curator: Gert Verreyt.

Schuldeisers van de holding in landbouwproducten en aanverwanten Nieuwe Erven bvba, Postelsebaan 62 in Retie, daagden het bedrijf voor de rechtbank waarna het failliet werd verklaard. Op hetzelfde adres ging ook Leduc Investments NV (verlenen van advies en hulp aan het bedrijfsleven) over de kop. Curator in beide zaken is Patrick De Ferm.

De bvba Deniz-Muradov baatte aan de Grote Markt 75 in Turnhout horecazaak De Waterput uit maar gooide de handdoek in de ring. Er waren nog elf mensen in dienst. De zaak is intussen overgenomen en opnieuw open. Curator: Ronny Ceusters. Een andere horecazaak op de markt, Het Wafelhuis, wordt door sommigen verkeerdelijk gelinkt aan de failliete bvba en benadrukt hiermee geen banden te hebben.

De Belgische Spaar-Unie bvba, Rubensstraat 165 bus 1 in Turnhout, werd failliet verklaard op aangifte. Het bedrijf specialiseerde zich in financiële dienstverlening. Op hetzelfde adres ging ook JR Capital Consulting bvba (verkoop financiële producten) over de kop. Curator in beide zaken: Steven Heylen.

Op onze overzichtspagina vind je de volledige lijst van faillissementen die verschenen in het Staatsblad.