Eén van de meest authentieke cafés van de Kempen, Den Leeuw in Kasterlee, heeft nieuwe uitbaters. Het gaat om Nicole Smulders en Modest (Des) Baelus uit Turnhout. Het koppel heeft 32 jaar ervaring in horeca. Ze willen van Den Leeuw opnieuw de glorieuze zaak van weleer maken. Vanaf 1 mei zijn de klanten welkom.

“Het is een hele mooie locatie, bekend in Kasterlee en daarbuiten”, vertelt Nicole Smulders. “Een ijkpunt in het centrum van deze toeristische gemeente”, vult Michel Keersmaekers van Brouwerij Corsendonk aan, eigenaar van het pand. “Bij de heraanleg van de markt van Kasterlee, wellicht in 2018, gaat de zaak een nog betere uitstraling krijgen en kan ook het terras worden vergroot.” Het koppel maakt er een brasserie van waar je ’s morgens kunt ontbijten en de hele dag door gerechten kunt bestellen. Ze gaan veel werken met streekproducten en seizoensgebonden suggesties aanbieden.

Veel potentieel
Ondanks de onheilsberichten over de horeca en de vele faillissementen in de sector hebben de twee geen schrik om eraan te beginnen. “Integendeel, we zien veel potentieel in de zaak”, aldus nog Smulders. “Voor ons is dit een nieuwe uitdaging. Als deze zaak niet marcheert, dan ligt het aan jezelf.”

Na het vertrek van de vorige eigenaars bleef Den Leeuw een half jaar leeg staan. Jef Keersmaekers van Brouwerij Corsendonk heeft veel vertrouwen in de nieuwe uitbaters. “We kennen hen al lang en ik weet dat zij dit goed gaan doen. Zal ik trouwens wat zeggen over die leegstand van horecazaken? Wij hebben 200 cafés en daar staan er maar 2 van leeg. We proberen altijd een goede samenwerking met de uitbaters aan te gaan.”