Den Eyck breidt uit van 9 naar 13 zalen

den eyckFeest- en seminariezalen Den Eyck in Kasterlee investeert fors in een uitbreiding. Binnenkort telt het complex dertien zalen tegenover negen vroeger. Twee nieuwe zalen zijn al klaar, de werkzaamheden aan de volgende starten binnenkort. Met de uitbreiding richt de onderneming zich nadrukkelijk tot het bedrijfsleven.

De vroegere gelagzaal is omgebouwd tot de zaal Aurum (goud, 50 jaar). Daarachter is een volledig nieuwe zaal opgetrokken die de naam Platinum (70 jaar) kreeg. Over enkele weken starten de werkzaamheden voor de zaal Quercus (eik, 80 jaar) en die voor een nieuwe inkomhal. “Wanneer alles achter de rug is, beschikken we over duizend vierkante meter”, zegt zaakvoerder Joris Goossens van Den Eyck Resto. “Niettemin willen we dezelfde service blijven leveren.”

Meer capaciteit nodig
Succes ligt aan de basis van de uitbreiding. “Vooral voor privéfeesten hebben we te weinig capaciteit”, aldus Joris Goossens. “Zeker in het seizoen, dat loopt van april tot oktober. Daarnaast willen we meer capaciteit bieden aan bedrijven. We stellen vast dat er meer en meer vraag komt naar een plenaire zaal met daar rond break-out rooms, waar verder kan worden vergaderd in kleinere groepen. Tegelijk willen we ons profileren voor de organisatie van kleinere beurzen. Met Groep Van Eyck verzorgen we de catering voor de beurzen van Artexis. Vanuit die hoek horen we dat er vraag is naar kleinere locaties.”

De investering leidt tot een uitbreiding van het personeelsbestand. Er is een nieuwe salesmedewerker aangeworven en verder komen er twee mensen bij in de keuken, twee in de zaal en één in het onderhoud.

De nieuwe realisaties worden voorgesteld tijdens de Inspiratiedagen op 9 en 10 september, waarbij de donderdag is voorbehouden voor B2B.