Den Dam lanceert mee innovatief materiaal.

dendamFabrikant van keukenwerkbladen Den Dam uit Beerse lanceert op 5 december een nieuw product. “Onze afdeling ‚natuursteen’ verzaagt materialen tot keukenwerkbladen, zoals graniet, marmer en composiet, een door de mens gemaakt gesteente. In samenwerking met Cosentino Silestone brengen wij keukenwerkbladen uit een nieuw kunstmatig gesteente op de markt: Dekton. Dekton is noch steen, noch composiet, noch keramiek, maar een nieuw soort materiaal met heel wat eigenschappen voor binnen- en buitentoepassingen.  Dekton wordt onder hoge temperaturen en onder extreme druk geproduceerd met anorganische grondstoffen. Het productieproces bestaat uit een mix van grondstoffen en technieken die gebruikt worden om glas, materialen in porselein en kwartsoppervlakten te maken. Door een geavanceerde technologie worden de minerale deeltjes samengesmolten waardoor hun interne structuur verandert. Dekton heeft een hoge vlekbestendigheid, is sterk bestand tegen krassen, schokken en slijtage,sterk bestand tegen hitte en thermische schokken en zelfs tegen vorst en dooi. Bovendien is het ook UV-bestendig,” zegt Hans Peeters.

Den Dam is een van de 15 gekozen partners in België om het materiaal te verwerken. “Onze productiemachines werden aangepast om het Dektonmateriaal te kunnen verzagen, frezen en polijsten. Op 5 december stellen we het voor aan onze klanten: keukenstudio’s en andere professionelen uit onze regio.”

Den Dam is een familiebedrijf en stelt 80 mensen tewerk. Het heeft verschillende afdelingen, waaronder de natuursteenverwerking waar natuursteen verwerkt wordt in keukenbladen (70 procent van de business) maar ook voor toepassingen in gevelbekleding, trappen, vensterbladen, schouwen en alle binnen en buiten toepassingen in Belgische Blauwe Hardsteen. Daarnaast levert het bedrijf mortels in silo “Megamix”voor aannemers en heeft het een tegelzaak waar zowel particulieren als professionelen terecht kunnen. Tot Groep Den Dam behoren ook drie bouwstofhandels waar allerlei materialen voor bouwaannemers verkocht worden.