Tomatenbedrijf Den Berk Délice uit Merksplas heeft naast de provinciale Gazelle nu ook de nationale Trends Gazelle gewonnen in de categorie middelgrote bedrijven. De jaarlijkse verkiezing bekroont snelgroeiende bedrijven. De bekendmaking vond vanavond plaats in Brussels Expo. “Super leuk zo’n erkenning, voor onszelf maar ook omdat op deze manier onze sector in de kijker komt”, zegt commercieel verantwoordelijke Paul Van de Mierop in een eerste reactie.

“We hadden het totaal niet verwacht”, geeft Van de Mierop toe. Hij verenigde zich samen met Luc Beirinckx, Koen Lauwereysen en Hans Van Gool tot Den Berk Délice, dat vandaag een teeltoppervlakte heeft van 42 ha en zich toelegt op de productie van cherry trostomaten en snoeptomaatjes. “We zijn blij dat we onze sector hebben kunnen tonen, dat we meer zijn dan wat plaatselijke boerkes. In heel onze sector wordt momenteel hard gewerkt aan die beeldvorming.”

Commercieel interessant
“Bij het winnen van de provinciale Gazelle kregen we al vanuit verschillende hoeken felicitaties en dat zal nu wel opnieuw gebeuren. Uiteraard is dat commercieel interessant. We zullen niet nalaten om onze overwinning te communiceren aan onze klanten en partners.”

“Voor ons betekent deze overwinning een stimulans om verder te blijven groeien. We hebben concrete plannen om in Merksplas met een kleine 7ha uit te breiden. Eind 2018 moet die klaar zijn om in productie te gaan. Dat betekent ook dat we op zoek moeten naar nieuwe afzetmarkten. Momenteel zijn we actief bezig op de Franse markt. In Engeland bereikten we recent een akkoord met supermarktketen Tesco om onze trostomaat Miss Perfect te leveren. Dat zal vanaf 2018 gebeuren.”

Den Berk Délice heeft in Merkplas tussen de 160 en 220 werknemers in dienst, afhankelijk van het seizoen.

Voor de volledigheid: detacheringsbedrijf Tormans uit Geel eindigde in de ranking net voor Den Berk Délice, maar omdat zij de prijs in het verleden al kregen, ging de trofee naar Merksplas.