Demeyere Herentals verovert USA en China

DemeyereNV Demeyere investeerde 10 miljoen euro in de bouw van 4 500 m² extra fabrieksruimte in Herentals. Daarmee verdubbelt het Kempense familiebedrijf de capaciteit aan de Atealaan. “De fabriek in Herentals zat op de rand van onze capaciteit, we moesten uitbreiden om onze groeikansen niet te hypothekeren”, zegt Christophe Demeyere, general manager van het familiebedrijf.

Demeyere is een wereldwijde referentie op gebied van kookgerei in roestvrij staal en specialist in inductie. Ze zagen ook het personeelsbestand de laatste jaren met de helft groeien. Met de uitbouw van de vestiging in Herentals wil Demeyere zijn positie in Europa verstevigen. Het bedrijf is al actief in meer dan 30 landen.

Daarnaast wil Demeyere ook de Amerikaanse en Chinese markt veroveren. Zeker nu koken op inductie ook in Amerika steeds meer in is. Het bedrijf surft op de kookhype én verovert de VS, waar ze nog maar pas het inductiekoken leerden kennen. “We groeien daar enorm, ook al omdat onze ‘Made in Belgium’ aanslaat. In de VS wordt culinair koken en gastronomie namelijk sterk met Europa geassocieerd. Dat fenomeen beginnen we ook in China te zien.”

Demeyere werd in 1908 opgericht en behoort sinds 2008 tot de Zwillinggroep. Het bedrijf stelt momenteel in de Benelux 110 mensen te werk en realiseert een omzet van 25 miljoen euro, gelijkmatig verdeeld over de Benelux en de wereldwijde export.