Delta Lloyd Bank wordt vanaf 5 oktober Bank Nagelmackers

delta lloyd bank5 oktober wordt een historische dag voor Delta Lloyd Bank, meldt Liesbet Rombouts, kantoordirecteur in Turnhout en Herentals. Dan gaan de bankactiviteiten verder onder de naam Bank Nagelmackers, een gevolg van de overname door de Chinese Anbang Group. De komende weken worden de interieurs en uithangborden van de 55 bankkantoren en 75 zelfstandige agenten in België aangepast.

Delta Lloyd Bank kocht in 2001 Bank Nagelmackers en schrapte de naam in 2005 om enkel nog de naam Delta Lloyd te gebruiken. Tien jaar later maakt de naam van de oudste private bank van België – in 1747 in Luik opgericht door Pierre Nagelmackers – zijn rentree. In december vorig jaar verkocht de Nederlandse Delta Loyd Groep de Belgische banktak aan Anbang Group, waarna die een andere naam moest krijgen om geen verwarring te scheppen met de verzekeringsactiviteiten.

Zelfde strategie
“Intern zijn we de naam Nagelmackers altijd blijven gebruiken voor onze private banking”, vertelt Liesbet Rombouts. “Het lag voor de hand dat we die opnieuw zouden gaan hanteren. Voor onze klanten verandert er trouwens niets. Onze strategie blijft dezelfde: mensen begeleiden bij het opbouwen en beschermen van hun vermogen. Daarbij focussen we vooral op de betere tweeverdieners, zelfstandigen, zaakvoerders en KMO’s. Die mogen van ons na de naamswissel nog meer professionaliteit verwachten en we stellen alles in het werk om op een vernieuwd elan verder te gaan.”

Turnhout (Parklaan) en Herentals (Grote Markt) zijn de twee enige directe Delta Lloyd-bankkantoren in de Kempen. Er werken samen twaalf mensen. De andere kantoren in de streek worden uitgebaat door zelfstandige agenten.