Komende zondagmiddag gaat de AD Delhaize van Dessel dicht en een dag later beginnen verbouwingswerken. Op 1 maart heropent de supermarkt na een grondige upgrade. Reden voor de verbouwing is enerzijds een opfrissing en anderzijds meer klanten na het faillissement van een andere supermarkt.

De AD Delhaize in Dessel is een zelfstandige uitbating van het bedrijf rond Ruben Dewaele, dat verder AD en Proxy Delhaizes uitbaat in Arendonk, Retie, Meerhout, Veerle-Laakdal en Westerlo.

“Na het faillissement vorig jaar van een concurrent in Dessel is het aantal klanten flink toegenomen”, vertelt Dewaele. “Daarom breiden we het aantal kassa’s uit van 6 naar 8. We zijn nu nog de enige supermarkt in het centrum.”

Klantenervaring
De oppervlakte blijft op 1.000 vierkante meter, maar het interieur zal er helemaal anders uitzien. “Er komen nieuwe rekken, een ander plafond, nieuwe verlichting”, somt de zaakvoerder op. “De versafdeling wordt groter, zo ook de afdeling groenten en fruit. De bakkerij krijgt een upgrade en we bouwen een nieuwe wijnafdeling met gebruik van hout en staal waar klanten op hun gemak hun keuze kunnen maken.” Klantenervaring, daar draait het allemaal om.

Voor Dewaele is dit de eerste van zijn supermarkten die een upgrade krijgt. “We zijn in 2008 gestart in Dessel, een jaar later is Retie erbij gekomen. Momenteel maken we een studie voor Retie. Die zal volgend jaar aan de beurt komen.”  

In Dessel is er de komende dagen een leegverkoop.