Een opmerkelijk initiatief van Ruben Dewaele, zelfstandig uitbater van 6 Delhaize-supermarkten in de Kempen. De komende weken laat hij een echte koe opdraven naar zijn warenhuizen. Die moet de nationale Delhaize-campagne De-boer-de-reis onder de aandacht brengen.

Punkie de Koe gaat op bezoek bij 3 van zijn winkels: 20 juni (Arendonk), 27 juni (Retie) en 4 juli (Dessel).

“Onze bedoeling is om in onze landelijke dorpen de boerenstiel extra in de verf te zetten. Als supermarktuitbaters vinden we het belangrijk om onze landbouwers een hart onder de riem te steken. We brengen de boerderij daarom naar onze klanten”, verduidelijkt Dewaele.

Herkomst van producten
Net zoals de actie Tovergroentjes van Delhaize is ook deze bedoeld om klanten en hun kinderen dichter bij de herkomst van voeding te brengen. De koe in kwestie komt van het melkveebedrijf van boer Ben uit Ravels, dat levert aan de Belgische warenhuizen. “Samen met Delhaize willen we klanten bewust maken van de herkomst van de producten uit eigen streek”, zegt operationeel manager Carolien Stijmans.

Voor alle duidelijkheid: Punkie krijgt geen plaats tussen de zuivelafdeling en de charcuterietoog maar op de parking van de supermarkten. Ze mag ook worden geknuffeld.