Dekabo vernieuwt machinepark voor horizontale boringen

DW JT-100 Mach1Dekabo Group uit Olen, één van de grootste spelers in horizontale boringen in België, heeft deze maand twee nieuwe machines aangekocht, wat het totaal brengt op 7. “Hiermee kunnen we de meeste opdrachten van onze klanten aan”, benadrukt het bedrijf. “Hen willen we steeds de beste en meest vernieuwende technologie bieden.”

De aankoop omvat enerzijds een 45-ton machine die wordt ingezet voor de langere en zwaardere boringen. Ze heeft haar nut al meermaals bewezen op zware terreinen en stelt Dekabo Group in staat boringen te realiseren met een vrij grote diameter. De tweede is een 15-ton machine die wordt ingezet voor rotsboringen bij o.a. de dochteronderneming Fordibel die voornamelijk actief is in Wallonië, en Underground Solutions.

Luisteren naar klanten
Bart Denoodt, CEO Dekabo Group: “Door deze substantiële investering positioneert Dekabo Group zich verder als de belangrijkste speler in de markt van horizontale boringen in België. Door actief te luisteren naar de behoeften van onze klanten, kunnen we de juiste investeringsbeslissingen nemen en steeds de laatste nieuwe machines ter beschikking stellen van deze klanten.”

Dekabo Group bestaat uit de ondernemingen Dekabo, Fordibel en Underground Solutions. Met bijna 20 jaar ervaring en meer dan 43 personeelsleden realiseerde de groep in 2015 een omzet van 7 miljoen euro. Naast een park van 7 HDD-machines bezit de onderneming een eigen studiedienst. Dekabo Group is actief in heel België en voert jaarlijks meer dan 1.000 boringen uit. De hoofdzetel is gevestigd in Olen, met een filiaal in Jodoigne.