Defensie plaatst orders bij van Riel Grootkeukens

Defensie laat van Riel Grootkeukens uit Turnhout verscheidene keuken-onderdelen vervangen in de kazernes van oa. Evere, Sint-Truiden en Neder-over-Heembeek. “Het gaat om contracten van zowat 350.000 euro”, zegt Frank van Riel.

van Riel Grootkeukens heeft zich als bedrijf gespecialiseerd in het ontwerp, de realisatie en het onderhoud van professionele keukens in ziekenhuizen, scholen, rusthuizen, kazernes en gevangenissen. Vader van Riel richtte het bedrijf op in 1990. De zonen Frank en Dirk hebben de onderneming ondertussen uitgebouwd tot een gerespecteerde naam.

“He succes van een rusthuis hangt in grote mate af van een goede keuken” zegt Frank van Riel. “In een rusthuis moeten vele maaltijden op hetzelfde moment opgediend worden. Daarom zijn de opbouw en de inrichting van de grootkeuken heel belangrijk. Om efficiënt te kunnen werken moet er goed nagedacht zijn over de afstanden tussen de onderscheiden toestellen bv.”

Moderne grootkeukens draaien ondertussen ook op voorgeprogrammeerde toestellen. Die krijgen via USB-sticks bereidingsspecificaties waardoor de maaltijd er op een bepaald moment perfect uitkomt.

“Wij ontwerpen de keukens volgens de wensen van de klant”, zegt Frank van Riel. “Wij tekenen die helemaal uit, kopen de onderdelen aan bij onze leverancier Electrolux en installeren het geheel. Uiteraard zorgen wij nadien ook voor het onderhoud. Wij hebben zelfs een team voor snelle dringende herstellingen dat 7/7 dagen klaar staat om te interveniëren.”

van Riel Grootkeukens werkt vandaag met 8 man personeel. Het bedrijf realiseerde in 2011  een omzet van 2 miljoen euro. “Ons orderboek zit ondertussen aardig vol. Wij zijn al bezig met projecten voor de maand mei.”