Deelnemers congres op Kamp C maken kennis met iconen elektrisch rijden

Tesla S VitaeMobilityVitaemobility laat de deelnemers aan het tweedaagse SAFE-ICE congres kennis maken met enkele iconen van elektrische wagens: een Tesla Model S en een Tesla Roadster.

Op 23 en 24 april vindt bij Kamp C een tweedaags Europees congres plaats dat focust op duurzaam ondernemen. De bedrijven, ondernemers, projectontwikkelaars, lokale overheden en beleidsmakers die er deelnemen aan het congres, kunnen er een rondrit maken met o.a. een Tesla Model S en een Roadster.

„Beide wagens zijn iconen onder de elektrische wagens”, zegt Gunter De Pooter van Vitaemobility, een leasebedrijf van 100 procent elektrische voertuigen. „We willen mensen laten zien dat elektrisch rijden werkt en dat je helemaal niet aan comfort of rijplezier inboet als je opteert voor een elektrische wagen. Een elektrische wagen rijdt trouwens drie keer zuiniger dan een gewone wagen.”

Vitaemobility is al sinds januari 2011bezig met deze bewustmaking. „Ons product staat op punt, de technologie maakt snelladen mogelijk en de markt voor elektrische voertuigen is er. Vitaemobility werkt mee aan heel wat initiatieven. Zo zijn we bijvoorbeeld partner achter de schermen van een project met 50 elektrische taxi’s in Brussel met eigen oplaadpunten. Ook dat is onze ambitie: het neerzetten van een netwerk van snelle oplaadpunten.”