Deckx Elektro Mechanica heeft uitgebreid aanbod

deckx OBDDeckx is al decennialang een naam als een klok. Niet alleen in Dessel en wijde omgeving, maar op de hele Vlaamse markt. De onderneming was aanvankelijk gespecialiseerd in bouw- en wegeniswerken, een sector waarin het al ruim honderd jaar ervaring heeft. “Vandaag is Deckx de naam van een Holdingstructuur die verschillende activiteiten overkoepelt zoals infrastructuurwerken, bouwkundige werken en milieu”, zegt algemeen directeur Stefaan Meulemans.

Deckx Elektro Mechanica richt haar activiteiten voornamelijk op de milieusector. “Dit met mechanische en elektrische installaties, waterzuiveringsstations, drinkwaterproductie, onthardingsinstallaties, pompstations voor o.a. afvalwater en drinkwater,…” Het Kempense bedrijf is vooral sterk geworden dankzij het uitvoeren van openbare werken in de watersector. Dat blijft tot op vandaag één van de belangrijkste nichemarkten. “Zowel in de drinkwater- als de afvalwatersector zijn wij zeer actief”, aldus Meulemans. Alle grote openbare waterbedrijven in Vlaanderen zoals de Watergroep (vroegere VMW), Pidpa, AWW, TMVW, AQUAFIN… behoren tot hun klanten. “Tevens zijn wij gespecialiseerd in turn – key projecten binnen de watersector en aanverwante industriële sectoren. Hiervoor ontwerpen en bouwen wij zowel mechanische als elektrische installaties, waterzuivering, drinkwaterproductie, pompstations.” Ook “verplaatsbare” installaties kunnen worden gebouwd op vraag van de klant. Momenteel staan er installaties in Saoedi Arabië en werken ze voor een project in Nigeria.

Deckx Elektro Mechanica heeft haar goede reputatie ook te danken aan de eigen studiedienst. “Deze specialisten zorgen onder meer voor de engineering van pomp- en leidingsystemen, ontwerp van laagspanningsinstallaties, opmaak van mechanische plannen (zowel 2D als 3D), berekening van leiding verliezen, PLC analyses, detailengineering,…” Nadien worden de plannen gerealiseerd door het interne fabricagewerkhuis. “Zij produceren de containers voor mobiele waterzuivering, leidingsystemen in staal of RVS, constructies in diverse materialen, doseerpanelen voor chemicaliën, skids voor koelwaters, energiedistributiekasten, industriële laagspanningsborden et cetera.”

Het Kempense bedrijf kan rekenen op meer dan 50 gespecialiseerde medewerkers. Deckx Elektro Mechanica langs de Goormansdijk in Dessel is komende zondag te bezoeken tijdens Open Bedrijvendag.