Hotel-restaurant De Watermolen uit Kasterlee viert dit jaar een dubbele verjaardag. Het restaurant bestaat 60 jaar en het hotel 25 jaar. Ter gelegenheid daarvan lanceert de zaak een bijzondere actie. 2 keer 60 kamers worden verhuurd aan 25 euro voor een nacht. “We willen een geste doen naar de bestaande klanten en nieuwe klanten de kans geven om ons te komen ontdekken”, zegt zaakvoerder Toon Biermans.

Het waren zijn grootouders Karel en Maria Biermans die in 1957 een cafeetje bij de Kastelse watermolen overnamen en er een eethuis van maakten. Zoon François nam de zaak eind jaren ’80 over en breidde uit. In 1992 werd een hotel met 18 kamers bijgebouwd, in 1999 de taverne omgevormd tot brasserie en in 2006 het restaurant en de keuken grondig verbouwd. In dat jaar kreeg met Toon Biermans (42j.) de 3de generatie de leiding over de zaak.

De Watermolen is een zaak met aanzien in de Kempen, die zowel bedrijfsmensen als toeristen over de vloer krijgt. “We liggen op maximaal 20 minuten van verschillende industrieterreinen in de buurt. In de week verwelkomen we hoofdzakelijk zakenmensen, in het weekend zijn dat vooral gastronomen die ook komen fietsen en wandelen in de regio”, aldus Toon Biermans.

Kwaliteit
“De Watermolen moet een plaats zijn waar het gemoedelijke aanwezig blijft”, gaat de zaakvoerder verder. “Mensen voelen zich herkend, moeten tevreden binnenkomen en tevreden weer buitengaan en op voorhand weten: als ik daar ga, dan krijg ik kwaliteit. We willen de mensen iets bieden zoals we dat zelf elders ook graag zouden krijgen. Dat vertaalt zich naar veel zaken: ruime badkamers in het hotel, een heel aantal wijnen per glas in het restaurant.”

Naast de actie met de kamers aan 25 euro per nacht op vrijdag- en zondagavond is er op 5 mei een 8-gangenmenu met 8 topwijnen die worden verzorgd door La Buena Vida uit Mol, een bedrijf dat dit jaar zijn 20ste verjaardag viert.