De Watermolen organiseert fundraising diner voor Cunina

Toon Biermans (De Watermolen) en Sophie Vangheel (Cunina).

Toon Biermans (De Watermolen) en Sophie Vangheel (Cunina).

Hotel-restaurant De Watermolen uit Kasterlee organiseert op vrijdagavond 20 maart een fundraising diner ten voordele van de ontwikkelingsorganisatie Cunina uit Geel. Er wordt een exclusief 5-gangenmenu aangeboden aan 125 euro all-in, waarvan 100 euro naar Cunina gaat. Actrice Nathalie Meskens, ambassadrice van Cunina, is die avond de gastvrouw. Er komt trouwens een Thais gerecht op het bord dat gecreëerd wordt door het restaurant Yam Thai van Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck.

“Twee jaar geleden organiseerden we al eens een actie voor Cunina”, vertelt Toon Biermans van De Watermolen. “In de eindejaarsperiode vroegen we bij de afrekening aan de klanten om een vrije gift te doen in een enveloppe, maar dat had toen niet het verhoopte succes. Deze keer pakken we het helemaal anders aan. Een paar maanden geleden kwam Sophie van Cunina hier en sprak ik haar over het idee om een diner te organiseren.”

Bewust geen subsidies
“Daar was ik heel blij om”, reageert Sophie Vangheel, die precies 25 jaar geleden startte met Cunina. “Wij zijn een erkende NGO maar aanvaarden bewust geen overheidssubsidies, wat betekent dat we onze werking volledig moeten bekostigen door inkomsten van particulieren en bedrijven.”

Cunina is actief op de Filippijnen, Haïti, Nepal, Zuid-Afrika, Brazilië en Oeganda en richt zich op onderwijs voor kansarme kinderen. Via peterschappen kregen de voorbije 25 jaar 12.000 kinderen een beter bestaan. “Onze werkingskost bedroeg in 2014 8,45% van ons totale budget. Dat doet niemand ons na”, aldus Vangheel. Haar levensverhaal verschijnt trouwens binnenkort in een boek, dat werd opgetekend door Sabine De Vos, ook een Cunina-ambassadrice, en wordt uitgegeven door Lannoo.

Er kan vanaf nu worden gereserveerd voor het diner bij De Watermolen. Er zullen die avond ook door Nathalie Meskens gesigneerde kunstcanvassen worden geveild. Het aantal plaatsen is beperkt tot 80.