De Vesten vertrouwde locatie voor seminaries en feesten

vestenHet seminariecircuit blijft ondanks de crisis op volle toeren draaien. “Wij krijgen soms al wel eens een annulatie binnen omdat té weinig mensen zich ingeschreven hebben voor een cursus of een opleiding maar alles bijeen gaat het uitstekend”, zegt Ronny Vandenbergh van het feest- en seminariecomplex De Vesten in Eindhout. Het aantal zalen werd onlangs sterk uitgebreid.

Ronny Vandenbergh en zijn compaan Tonny Luyten zetten zo’n 20 jaar geleden een eigen traiteurzaak op. Ze werkten die in al die jaren op tot een indrukwekkende onderneming. Vijf jaar geleden investeerden ze in de bouw van het feest- en seminariecomplex De Vesten. Omdat de zaak ondertussen verder bleef doorgroeien investeerden ze onlangs nogmaals 400.000 euro in de uitbreiding van ineens 7 naar 11 zalen. Daardoor kunnen meer feesten en meetings tegelijk en grotere seminaries georganiseerd worden.

Ronny Vandenbergh: “Bij seminaries is het vaak zo dat er plenaire zittingen zijn en dat er vervolgens in werkgroepen in aparte zaaltjes wordt vergaderd. Met de vier extra zalen spelen we daarop in. We zijn daardoor ook in staat de zalen flexibeler aaneen te schakelen tot grotere gehelen. Zo kunnen we in het nieuwe gedeelte op de eerste verdieping een zaal aanbieden van 130 personen.”

De Vesten heeft bij de Kempense ondernemingen een goede reputatie. Klanten zijn dan ook in hoofdzaak bedrijven uit de streek maar ook ander ondernemingen en instellingen profiteren van de goede bereikbaarheid. De Vesten ligt immers op een boogscheut van de afrit Geel-Oost van de E313.

“Vooral de banken zijn trouwe klanten”, zegt Ronny Vandenbergh nog. “Zo ING, KBC, Delta Lloyd, BNP Paribas Fortis, Record Bank enz. Ook BP Chemicals, Kaneka, Aveve, Bo Frost en andere bekende bedrijven organiseren hier geregeld meetings, seminaries, personeelsfeesten, productpresentaties, verkooptrainingen of beurzen.

De Vesten verzorgt uiteraard ook privé-feesten.