SMTH Smooth uit Heultje-Westerlo, het bedrijfje van de jonge ondernemers Kristof Van Thielen en Dimi Moreels, mag zich sinds dit jaar partner noemen van TML by Tomorrowland, het fashion label van het gelijknamige festival. Recent dikten ze hun assortiment aan met een houten horloge. De tijd gaat snel voor de winnaars van de Start it@KBC-westrijd in 2014.

Wat begon met een houten miniportefeuille, de Pallet, is uitgebreid tot een breed assortiment. Intussen zijn er houten telefoonhoesjes, zonnebrillen, een kledinglijn en recent een houten horloge. “Met het ontwerp zijn we anderhalf jaar bezig geweest”, vertelt Kristof Van Thielen. “De eerste samples waren niet wat we voor ogen hadden zodat we helemaal van nul zijn herbegonnen. Nu hebben we een design waar we ons volledig in kunnen vinden, eenvoudig en eigentijds. De horloges zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en afwerkingen. Zelfs in roségoud voor de dames.”

TML by Tomorrowland
Dimi en Kristof hebben het afgelopen jaar ook bereikt waarnaar ze streefden bij de opstart van hun onderneming en dat is een exclusieve samenwerking met TML by Tomorrowland. “Dit jaar hebben we live de officiële Tomorrowland-hoesjes gegraveerd op het festival zelf. Samen met de organisatie hadden we eerst 4 designs ontwikkeld en die konden de mensen laten personaliseren. Beide weekends waren een enorm succes aangezien we tweemaal volledig uitverkocht waren.” De samenwerking krijgt nog een vervolg want vanaf begin volgend jaar komen de houten hoesjes in de TML-webshop.

De SMTH Smooth-producten zijn intussen verkrijgbaar in een 20-tal winkels in België. De ambitie is om tegen eind 2018 te verdubbelen naar 40 met Nederland en Duitsland erbij. Nog volgend jaar willen ze deelnemen aan de grote modebeurzen. “Op die manier willen we de internationale markt betreden”, aldus nog Kristof Van Thielen. Buitenlandse klanten worden intussen al bereikt via de eigen webshop. “Onze ambitie is internationaal”, besluiten de twee.