De Singel opent tweede visspeciaalzaak in Oud-Turnhout

vis & coVrijdag 22 april gaat langs de Steenweg op Mol in Oud-Turnhout de visspeciaalzaak Vis & Co open. Het is de tweede zaak van Tom Coomans, die in Balen al eigenaar is van de traiteurszaak en viswinkel De Singel. Het wordt een viswinkel die in de Kempen zijn gelijke niet kent.

“We hebben heel veel verse vissoorten, schaal- en schelpdieren, bereide gerechten en huisgemaakte sushi. De hele dag door is er verse kibbeling en gebakken vis”, somt Tom Coomans op, die de zaak runt met zijn zus Kim en schoonbroer Joris Mermans. “Er is dagelijks verse aanvoer vanuit Yerseke.”

Hele grote markt
Coomans startte 8 jaar geleden met traiteurszaak De Singel in Balen. 5 jaar geleden nam hij een viswinkel aan de Steegstraat in Balen over, die hij 2 jaar geleden compleet verbouwde. “Ik denk dat er een hele grote markt is voor verse vis, naast het voorverpakte aanbod in de supermarkt”, vertelt Tom Coomans. “Maar je moet het goed aanpakken, goede kwaliteit bieden en het oog is ook belangrijk. Na de verbouwing 2 jaar geleden in Balen zien we de verkoop nog altijd in stijgende lijn gaan.”

Vis & Co opent in de vroegere Supra in het gehucht Zwaneven, waarvan de voormalige eigenaars nu uitbater zijn van de naastgelegen Albert Heijn/Peeters-Govers. “Wij kochten het pand van Peeters-Govers en zijn dat nu helemaal aan het verbouwen. Dit is een ideale locatie. Voor mensen die de zaak in Balen kennen: de nieuwe wordt een gelijkaardige maar dan de grote broer. In de buurt is bovendien geen andere verse viswinkel.”

Zeker in een eerste periode zal Tom Coomans persoonlijk het team in Oud-Turnhout aansturen.