Maandag 4 december is er nog een afscheidsfeestje in Dienstencentrum De Regio op de Olenseweg in Westerlo en een dag later starten de afbraakwerken. In september 2018 heropent dat als Businesscenter De Regio waar plaats is voor 7 bedrijven, flexkantoren, vergaderruimtes en een foodbar. “We gaan ook opleidingen organiseren en audits van bedrijven doen”, kondigt initiatiefnemer Dirk Van Houdt aan, die er ook zijn DVV-verzekeringskantoor onderbrengt.

Na 70 jaar gaat het bekende gebouw op de hoek van de Olenseweg en de Britselaan tegen de vlakte. Burgemeester Guy Van Heertum zal maandagavond symbolisch de eerste muur afbreken. “De dag erna doet de sloophamer zijn werk en beginnen we met de bouw van het nieuwe Businesscenter De Regio”, vertelt Dirk Van Houdt.

Stap verder gaan
Zijn verzekeringskantoor zal maar een deel van de nieuwbouw innemen. Verder komen er een immokantoor, syndicus, advocatenbureau, boekhoudkantoor en een reisorganisatie. “De 7 units zijn allemaal al ingevuld. Maar we willen verder gaan en events naar ondernemers organiseren in de vorm van netwerkavonden, opleidingen via een Regio Academie. We openen een lunchbar en zijn nu een team van 5 auditeurs aan het samenstellen om bedrijven te screenen”, aldus nog Van Houdt, die al 27 jaar het DVV-kantoor runt. De uitbating van het businesscenter gebeurt trouwens vanuit een aparte vennootschap.

“Waarom deze stap? Dit is al een gevoel dat ik jaren had. We willen een gemeende hulp brengen aan ondernemers. Ondernemers verder helpen, dat is onze missie”, besluit Dirk Van Houdt.