De Puzzelaar creëert grootste woordzoekpuzzel ter wereld in Hoogstraten

© De Puzzelaar

© De Puzzelaar

Uitgeverij Puzzelmedia uit Stabroek, uitgever van de puzzelboekjes De Puzzelaar, ziet het groots. Ter gelegenheid van de Week van het Nederlands van de Taalunie heeft ze samen met de leerlingen een gigantische woordzoekpuzzel op de speelplaats van het Klein Seminarie in Hoogstraten gecreëerd. Met een oppervlakte van 1500 vierkante meter gaat het zonder twijfel om de grootste ter wereld. “We wilden iets opvallends doen”, lacht David De Grave van Puzzelmedia, toevallig ook oud-leerling van het Klein Seminarie. “Ik wist dat ze daar een reusachtige speelplaats hebben.”

Het hele weekend lang hielpen de leerlingen bij het schilderen van de letters, maar daar bleef het niet bij. “Per klas mochten de leerlingen een vijftal woorden voorstellen en die hebben we dan zoveel mogelijk in de puzzel verwerkt”, vertelt De Grave. Vandaag konden ze die gaan zoeken. Geen evidentie want de woordzoekpuzzel telt maar liefst 1.887 vakjes.

Stijgende oplages
Uitgeverij Puzzelmedia bestaat zo’n dertig jaar en is recent verhuisd van Schoten naar Stabroek. Onder de noemer De Puzzelaar brengt ze in totaal 48 titels uit, die zijn opgedeeld per soort en dan nog eens met verschillende moeilijkheidsgraden, diktes, enz. “Gemiddeld om de zes weken brengen we een nieuwe uitgave uit”, zegt De Grave. “De oplages liggen tussen de 2.000 en de 20.000 tot 30.000 exemplaren. En in tegenstelling tot veel andere printmedia gaan onze oplages nog altijd in stijgende lijn.” Daarnaast maakt Puzzelmedia de puzzelboeken voor VTM en Het Laatste Nieuws en levert het puzzelbijdragen aan kranten en andere media. Het bedrijf heeft vijf vaste medewerkers in dienst en werkt met een freelance netwerk van puzzelleveranciers.