Katrien Janssens van brasserie De Post in Geel opent weldra een tweede brasserie op de markt. Die krijgt de naam Odette en vindt onderdak in het vroegere pand van de failliete Van Gogh. Ten laatste midden juni gaan de deuren open.

“In De Post moeten we geregeld mensen doorsturen omdat we volzet zijn”, doet Katrien Janssens het verhaal. “Daarom rijpte het plan om een bijkomende zaak te starten. In de vroegere Van Gogh, aan de overkant van de markt, vonden we de geschikte locatie.”

Het pand krijgt een volledig nieuwe invulling die volgens de eigenaars verbazing zal wekken. Odette zal binnen een 100-tal zitplaatsen tellen en op het terras nog eens een 60-tal.

Verschillend concept
“Het concept verschilt toch wel van dat van De Post”, aldus nog Katrien Janssens, die de zaak zal leiden met partner Dave Verboven. “We zullen er geen ontbijten doen en openen vanaf 11 uur. Er komt een half open keuken met een kippenspit en een houtskoolgrill, waarmee we inspelen op de beleving. De kaart zal ook wat beperkter zijn.”

Momenteel werken de aannemers richting de opening maar een precieze datum staat nog niet vast. Intussen wordt wel werk gemaakt van de aanwerving van bijkomend personeel. “Voor de nieuwe zaak zoeken we een 15-tal extra medewerkers voor de zaal, de keuken en de bar”, zegt Katrien Janssens. De horecazaak doet daarvoor een beroep op interimkantoor Itzu Jobs uit Geel.