de peuterAannemingen De Peuter uit Herentals rondt nog deze maand de bouwwerkzaamheden af op de site van Metallo-Chimique in Beerse. Het recyclagebedrijf investeert zo’n 36 miljoen euro in een nieuwe installatie voor de verdere zuivering van eindslakken. De Peuter nam de civiele werken voor zijn rekening, goed voor een kleine 10% van de investering.

Metallo-Chimique kondigde de investering begin vorig jaar aan. De bijkomende bewerking zal de inhoud aan restmetalen tot een minimum herleiden zodat een zeer stabiele slak wordt verkregen met meer afzetmogelijkheden en waarde. De eerste spadesteek van de installatie gebeurde in april 2015 en de opstart is gepland voor begin 2017.

Op schema
“Het project zit vanaf dag één volledig op schema”, zegt Koen De Peuter van Aannemingen De Peuter. “Cruciaal was de keuze van de juiste partner voor de uitvoering van de civiele werken. Het niet halen van slechts één van de vele deadlines zou grote gevolgen hebben. In overleg met het projectteam van Metallo werd een gedetailleerde planning opgemaakt die de vele deadlines integreerde en rekening hield met een vlotte continuïteit van de bedrijfsactiviteit.” De Peuter werkte in het verleden al voor Metallo op kleinere projecten.

“Om de doorlooptijd zo kort mogelijk te houden en de efficiëntie te optimaliseren werd gekozen om de volledige stabiliteitsstudie mee aan ons toe te vertrouwen”, aldus nog Koen De Peuter. “Al vanaf de offertefase werd hierin volop geïnvesteerd zodat de overgang van offerte naar uitvoering zeer snel verliep.”

Nu de civiele werken achter de rug zijn, kan Metallo zich focussen op de verdere afwerking en de opstart van de eigenlijke installatie. Het concept daarvoor is ontwikkeld door Scanarc Plasma Technologies AB uit Zweden. De investering creëert werk voor 15 extra personen.