De Kar van Bartel (Van Riet) inzet van een warm initiatief

Bartel Van Riet (links) en Stijn Avonds. © Foto Joren De Weerdt

Bartel Van Riet (links) en Stijn Avonds.
© Foto Joren De Weerdt

De Warmste Week van Studio Brussel is in aantocht en dat betekent dat op heel wat plaatsen initiatieven voor het goede doel worden georganiseerd. In Olen komt een aantal ondernemers met een bijzonder evenement. Je kan er bieden op een overnachting in de Kar van Bartel, de horeca doet mee en de slager lanceert een heuse Bartel-paté op basis van het Olense bier Odlo.

De kar van tv-figuur Bartel Van Riet is een verhaal op zich. “De productieploeg van Groenland, het tuinprogramma van Bartel, had een oude werfkeet gekocht om die te gebruiken bij regenweer. Maar uiteindelijk is daar nooit veel mee gebeurd”, vertelt Stijn Avonds, hoefsmid in bijberoep. “Samen met Bartel heb ik er een jaar aan gewerkt om er een Bed & Breakfast van te maken. Sinds een jaar wordt hij verhuurd als de Kar van Bartel. Die staat bij kinderboerderij Lentehei in Herentals, waar ook de opnames van Groenland gebeurden. Het idee is dat mensen met een beperkt comfort dichtbij de natuur kunnen logeren.”

Doe een bod
Ter gelegenheid van de actie Music for Life wordt de Kar van Bartel naar het centrum van Olen gehaald en kan je bieden om er tussen 17 en 23 december een nacht in te verblijven. Olense handelaars doen mee en schenken bij die overnachting flessen wijn, een brasseriemenu, frisse pintjes in het nabijgelegen café, enz.

Bij die gelegenheid wordt ook de Bartel-paté gelanceerd, een initiatief van slager Jelle Brabants van Slagerij Brabants in Herentals. “Ik ben met Bartel gaan experimenteren rond een lekkere en unieke paté”, zegt Jelle Brabants. “We verwerkten er het lokale bier Odlo in. Of we die nadien nog blijven maken, hangt van de reacties af. Maar hij is zo lekker dat ik de kans groot acht.” De opbrengst van de patéverkoop, zo ook die van de verhuur van de Kar van Bartel en het dorpsfeest op zondag 18 december gaan naar de MS-Liga en het kinderkankerfonds Kleine Prins.