kaasboerinVorige week verscheen in de media dat de bekende brasserie De Kaasboerin in Deurne de deuren sluit. Sindsdien staat de telefoon in die andere De Kaasboerin in Mol-Postel, in heel Vlaanderen bekend voor zijn middagshows, geen seconde stil. “Mensen vragen hun voorschot terug en informeren of de show doorgaat”, zegt Rik Wijnants van de Postelse Kaasboerin.

Nog deze maand gaan de deuren dicht van de bekendste brasserie van Deurne. Die wordt afgebroken en op de plaats zal een nieuwbouwproject worden opgetrokken. De naam heeft al meer voor verwarring gezorgd, maar nu vinden ze het in Postel niet meer plezant.

Overrompeling
“We worden van overal gebeld”, zegt Rik Wijnants. “Het is een echte overrompeling. Mensen hebben iets gelezen en denken dat wij dichtgaan. Niks is minder waar.” De huidige eigenaars Jan Cools en Rik Wijnants baten de Postelse Kaasboerin al 23 jaar uit.

Maar waar dan diezelfde naam vandaan komt? “Wij hebben de zaak overgenomen van Rita en zij was de dochter van de eigenaars die toen de zaak hadden in Deurne. De dochter heeft dus een tweede zaak onder dezelfde naam geopend in Postel. Intussen is de zaak in Deurne al een paar keer van eigenaar veranderd”, weet Rik Wijnants. “In het verleden gaf dat wel vaker aanleiding tot verwarring. In Deurne hebben ze een tijd limousines verhuurd en dan kregen wij aanvragen voor limousineverhuur. We hebben dat altijd correct doorgegeven en omgekeerd gebeurde dat ook. Nu willen we in ieder geval de mensen geruststellen dat wij nog vele jaren doorgaan.”