De IJsboerke Ladies Trophy gaat van start

foto-ijsboerke-ladies-trophy-05-10-2016Zondag 9 oktober gaat de IJsboerke Ladies Trophy in het veldrijden van start, die gekoppeld wordt aan de DVV Verzekeringen Trofee voor de mannen. De roomijsproducent uit Tielen verbindt zich de komende 2 jaar als hoofdpartner van het veldrijden voor de dames en de jeugd waardoor de prijzenpot bij de dames wordt opgetrokken.

De baseline van IJsboerke ‘Plezier van Hier’ kan worden doorgetrokken naar het veldrijden. “De lokale, Vlaamse verankering van deze sporttak zorgt bij ons voor een grote sympathie voor deze populaire cross”, aldus Werner Van Springel, CFO van IJsboerke. “Staf Janssens, de oprichter van IJsboerke, zou heel trots zijn dat we bij het veldrijden instappen en het damesklassement steunen”, zegt Werner Van Springel, CFO van IJsboerke. “De jeugd en de dames, in het bijzonder, zijn twee categorieën die we een warm hart toedragen omdat ze vaak niet de aandacht krijgen die ze verdienen. Daar willen wij verandering in brengen.”

Integraal op televisie
Niet alleen de prijzenpot voor de dames wordt opgetrokken naar 30.000 euro. Voortaan worden ook de dameswedstrijden integraal uitgezonden op Sporza. “Ik ben heel blij met de steun van IJsboerke”, zegt een enthousiaste Ellen Van Loy, één van de favorieten in de damesmanches. “Wij vrouwen staan nog altijd in de schaduw van de mannen maar dankzij IJsboerke komt daar verandering in. Toen ik het nieuws hoorde, had ik zin om recht te staan en een staande ovatie te eisen.”

Ook aan de jongste veldrijders wordt gedacht. Speciaal voor de kids wordt een IJsboerke Bike Park opgezet: een parcours speciaal op maat gemaakt waarbij ze heel wat hulp en tips krijgen van ex-profs. Na een hele dag oefenen keren ze naar huis met goodiebag van IJsboerke.