De Groenteboer verruimt met kant-en-klaargerechten

Groentenboer-BalenIn 2014 werd De Groenteboer uit Balen uitgeroepen tot Groentevakman van het jaar. Maar dat betekent niet dat uitbaters Jan Van Doninck en Marijke Gijbels op hun lauweren gingen rusten. Ze investeerden recent 100.000 euro in een nieuwe keuken en rauwkosttoonbank. Door het aanbieden van verse salades en kant-en-klaargerechten willen ze het verschil maken met de supermarkt.

“Groenten en fruit kunnen de mensen in elk grootwarenhuis kopen”, zegt Marijke Gijbels. “Hier in de buurt zijn er wel een tiental. Met kant-en-klaargerechten die mensen thuis alleen maar moeten opwarmen, boren we een extra segment aan.” Die warme maaltijden worden allemaal in eigen huis bereid en daarvoor was een nieuwe keuken nodig. “We beschikken nu over zes gasbekken, een steamer, enz. Belangrijk is dat we voor de gerechten dezelfde kwaliteit hanteren als voor onze groenten en fruit.”

De Groenteboer laat de klanten kiezen uit 26 soorten rauwkostsalades. Ook de koeltoog daarvoor is vervangen. “De salades maken we dagelijks vers”, benadrukt Gijbels.