Het verhuurbedrijf van feestmateriaal De Feesttafel is verhuisd van Dessel naar Lommel. Op het industrieterrein van de Limburgse stad kocht het bedrijf van Pascal Faes en Cindy Alen een pand dat mogelijkheden biedt om verder te groeien. Op dat vlak zijn er trouwens goede vooruitzichten. De Feesttafel levert dit jaar alle benodigdheden voor de backstage van Graspop in Dessel. “Dat betekent de helft van onze jaaromzet”, zegt Pascal Faes.

Het Molse koppel nam begin 2014 het bedrijf over en stockeerde verder in een huurpand in Dessel. “In Dessel zaten we aan ons plafond en dan zijn we beginnen uitkijken naar een alternatief. Het moest een gebouw zijn dat op onze maat was en dat we konden betalen. Zo zijn we op het industrieterrein van Lommel beland, waar we een grond van 3.500m2 met een magazijn van 1.000m2 en een bureau en conciërgewoning van 300m2 hebben gekocht.”

De voorbije weken werd er verhuisd zodat De Feesttafel nu volledig vanuit Lommel werkt. De firma verhuurt allerlei feestbenodigdheden, gaande van borden en bestek tot statafels, krukken en buffettogen. “Voor particuliere feestjes tot en met de grote festivals”, vat Pascal Faes samen.

100.000 euro
De komende weken investeert het bedrijf bijkomend voor minstens 100.000 euro en dat heeft veel te maken met een groot contract voor Graspop. “In het verleden leverden we daar ook al, maar dit jaar doen we de volledige backstage, zowel de catering voor de artiesten, vips, pers, crew, enz. Niet het eten maar wel de materialen. We gaan daar een heel deel voor bijkopen en dat wordt de rest van het jaar mee in het assortiment opgenomen.”

Voorlopig zijn het enkel de zaakvoerders die vast in dienst zijn van het bedrijf, dat geregeld een beroep doet op freelance medewerkers. In de toekomst plannen ze vaste medewerkers aan te werven.