Over goed 2 weken verhuist de brouwerij De Dochter van de Korenaar naar een nieuw pand aan de Oordeelsestraat in Baarle-Hertog. De huidige locatie aan de Gierlestraat is veel te klein. Bovendien is het een huurpand en de nieuwe locatie eigendom. Eigenaars Ronald Mengerink en Monique de Baat investeren bijna 1 miljoen euro in de nieuwe brouwerij.

De Dochter van de Korenaar startte 10 jaar geleden met een jaarproductie van 10 hectoliter. Vandaag is dat 3.000 hectoliter. “En daarmee zitten we nu aan ons plafond”, zegt eigenaar Ronald Mengerink. De brouwerij maakt een 12-tal basisbieren waarvan sommige brouwsels ook verder in houten vaten rijpen en onder een andere naam worden verkocht. Met 45% van de productie blijft België de belangrijkste afzetmarkt, maar er wordt ook geëxporteerd naar Frankrijk, Nederland, Italië tot de Verenigde Staten en Japan. Een 20-tal landen in totaal.

10.000 hl
“Over 1 tot 1,5 jaar willen we op de nieuwe locatie 5.000 hl per jaar brouwen en op langere termijn 10.000 hl”, gaat Mengerink verder. “Daarvoor installeerden we een volledig nieuwe brouwerij. De bottelarij werd volledig gereviseerd en is ook zo goed als nieuw.”

Voor de nieuwe brouwerij werd een vroegere schuur van 400 m2 gerenoveerd. Daar werd een nieuw loods van 1.100 m2 bijgebouwd en een kelder geïnstalleerd. Die zal tot 600 houten vaten kunnen herbergen om bieren te laten rijpen.

Op 20 januari vindt de officiële opening voor genodigden plaats. Het grote publiek is op zaterdagnamiddag 21 januari welkom voor een kennismaking.