cuylhoeveDe Cuylhoeve in Geel heeft van zijn bezoekers de hoogste quotering gekregen van alle driehonderd Belgische restaurants die deelnamen aan de voorbije Restaurantweek. Het Kempense restaurant kreeg gemiddeld 9,74 op 10 van de 135 mensen die er tussen 28 mei en 7 juni via de Restaurantweek kwamen eten. “Een enorme verrassing”, reageert Bart Janssens, die de zaak leidt met zijn echtgenote Riet Hufkens.

“Nadat mensen zijn gaan eten sturen we hen een mailtje voor een review”, zegt Iris Hilgevoord van het organiserende DiningCity uit Amsterdam. “We vragen hen de service, het eten en de sfeer te beoordelen. De hoogste score was voor De Cuylhoeve.” Voor de provincie Antwerpen apart eindigde De Zeeuwse Bron in Beerse tweede (9,25), Bouffard in Mol vierde (9,23), Hippocampus in Mol vijfde (9,22), De Kleinen Bistro in Westmalle zesde (9,17), Fleur de Sel in Kasterlee zevende (9,09) en ’t Kempisch Pallet in Zoerle-Parwijs tiende (9).

De zege leverde het Kempense restaurant een oorkonde en een bos bloemen op. En het restaurant mag deelnemen aan de Winnaarsweek, die loopt van 18 tot 28 juni. “Van 1 tot 12 juli neemt De Cuylhoeve ook deel aan ons Restaurantfestival, waarbij 69 restaurants uit de hogere prijsklasse een all-inclusive lunch en diner presenteren voor respectievelijk 50 en 100 euro”, vult Iris Hilgevoord nog aan.

Hard moeten lachen
“We hebben er met heel het team eens hard om moeten lachen”, vertelt Bart Janssens. “Zoveel punten heeft niemand van ons ooit gehad op school. Nee, het was een enorme verrassing. Je doet heel erg je best maar uiteindelijk is het de klant die beslist. Het is superleuk om het op deze manier bevestigd te krijgen.”

Intussen droomt hij verder. “Mijn vrouw en ik werken al zo’n 25 jaar hier in de zaak van mijn ouders. Zo’n acht jaar geleden namen wij die over. Ooit zou ik een Michelinster willen behalen. Dat betekent dan dat je met de beste mee kunt.”

Organisator DiningCity laat nog weten dat ze tijdens de voorbije Restaurantweek voor alle restaurants samen ruim 30.000 reserveringen mochten ontvangen.