De Coninck verrast docenten met nieuwe firmawagen

de coninckZes docenten van De Coninck Opleidingen & Trainingen uit Geel hebben nog een laat nieuwjaarscadeau ontvangen. Onder een voorwendsel werden ze naar garage Lavrijsen in Geel gelokt en mochten daar tot hun grote verbazing een nieuwe firmawagen in ontvangst nemen. “Die is niet alleen milieuvriendelijker maar biedt ook veel meer comfort”, zegt zaakvoerder Louis De Coninck.

De jongste twee jaar reden de docenten rond in een Peugeot 208. De nieuwe is een Peugeot 308, die tegelijk het nieuwe logo draagt. “De nieuwe wagens hebben niet alleen een lage CO2-uitstoot en een lager verbruik, maar ze zijn ook uitgerust met alle nieuwste veiligheidsvoorzieningen zoals sensoren, bluetooth en een vaste gps”, zegt zaakvoerder Louis De Coninck. “Een logische keuze want wij zijn ook gespecialiseerd in het geven van veiligheidsopleidingen. Onze mensen leggen jaarlijks heel wat kilometers af en dan wil je dat ze dat in zo veilig mogelijke omstandigheden kunnen doen. Ook de kofferruimte is groter zodat ze beter hun materiaal kunnen meenemen.”

Totaalplan
De upgrade naar een andere firmawagen kadert ook binnen een totaalplan. “We zijn actief bezig rond het dynamisch doceren waarbij de docenten de cursisten veel actiever bij hun materie betrekken”, aldus Louis De Coninck. “Met de invoering ervan tillen we onze organisatie naar een hoger niveau en dat vertaalde zich ook naar een andere wagen.”

Voor de overhandiging van de auto’s werkte het bedrijf een heel scenario uit. Onder het mom van een werkoverleg werden de zes docenten naar garage Lavrijsen gestuurd. De verrassing was groot wanneer hun nieuwe auto van onder een doek tevoorschijn kwam. Hun vorige wagen mochten ze laten staan zodat ze met de nieuwe naar huis konden.

De Coninck Opleidingen & Trainingen heeft 16 vaste werknemers in dienst en werkt daarnaast met een team van 32 freelance trainers.