de casteleerMet de bouw van een bijkomende zaal kiest De Casteleer in Kasterlee resoluut voor feesten en seminaries. Nochtans startten uitbaters Bieke Cornelissen en Bruun Van Dyck in 2010 met een bed & breakfast en zes kamers. “We hebben de vraag van onze klanten gevolgd”, zeggen de twee.

Met de recente uitbreiding biedt De Casteleer ruimte voor 200 personen zittend en tot 350 gasten staand. De nieuwe zaal is uitgerust met alle moderne communicatiemiddelen waaronder het ClickShare-systeem van Barco. “Ook besteedden we extra aandacht aan de akoestiek en tegelijk breidden we het aantal meetingmodules uit”, zegt Bruun Van Dyck.

De Casteleer bouwde de voorbije jaren een mooi klantenbestand op. Heel wat lokale bedrijven en organisaties doen geregeld een beroep op de locatie: Etion, Miko, Janssen Pharmaceutica, Würth, Carta Mundi, enz.

Verder geïnvesteerd
“We zijn mensen beginnen huisvesten voor die bedrijven in onze B&B”, leggen de eigenaars uit. “Omdat er vragen kwamen naar feesten en seminaries, hebben we een eerste zaaltje bijgebouwd. Om tegemoet te komen aan grotere gezelschappen, plaatsten we een feesttent bij. Met de bouw van de nieuwe zaal zetten we volop in op feesten en seminaries. We hebben de vraag van onze klanten gevolgd en daarop verder geïnvesteerd.”

Met de uitbreiding stijgt ook het aantal medewerkers. De Casteleer heeft nu 9 mensen vast in dienst, die ter gelegenheid van feesten en events worden aangevuld met een 30-tal ‘flexi-jobbers’ en studenten.