De handelsrechtbank in Turnhout heeft vanmorgen het faillissement uitgesproken van Gerardus van de Wiel uit Oirschot (NL). Hij was de uitbater van 2 horecazaken in Weelde: De Bourgondische Brouwerij (Weeldestraat 86) en ’t Hegse Stalleke (Hegge 17). De zaakvoerder legde zelf de boeken neer. In beide horecazaken waren nog 7 mensen aan de slag. De rechtbank stelde curator Ronny Ceusters aan voor de afhandeling van het faillissement.

De handelsrechter leidde daarnaast het faillissement in van nog eens 5 firma’s.

Herdec & Co bvba, Merksplassesteenweg 41 in Rijkevorsel, specialiseerde zich in chapewerken maar gooide de handdoek. Curator: Benny Backx.

DB Installatietechnieken bvba, Lossing 7 in Westerlo, was een installatiebedrijf in CV en sanitair dat failliet werd verklaard op aangifte. Curator: An Notelteirs.

Blocken-Corthaut bvba, Huzenblek 25 in Weelde, runde een groot- en kleinhandel in voeding en dranken. Het bedrijf werd gedagvaard door schuldeisers. Curator: Mark Bruurs.

Sun4all bvba, Oosteinde 2 in Baarle-Hertog, verzorgde de uitbating van een zonnebankstudio. Het bedrijf vroeg zelf de faling. Curator: Mark Bruurs.

Ook schrijnwerkerij Wood Interior bvba, Antwerpsesteenweg 165/7 in Vosselaar, is failliet op aangifte. Curatoren: Jacques Arnauts-Smeets en Gunther Peeters.

Indienen van de schuldvordering voor 27 maart 2018.