De Boomgaard opent Dedon Concept Store

de boomgaardDe specialist in tuinmeubilair De Boomgaard in Poederlee heeft een volledige verdieping ingericht met de collectie van het Duitse kwaliteitsmerk Dedon en doopte die tot Dedon Concept Store. “We geloven sterk in het merk en willen ons onderscheiden van anderen in onze sector”, zegt Dominique De Cuyper van De Boomgaard.

Echtgenoot Johan Auwers begon 20 jaar geleden aan Heerle in Poederlee met De Boomgaard, aanvankelijk met 1 tuinset in consignatie. Van meet af werd gekozen voor kwaliteit met merken als Royal Botania en Dedon. Intussen bestaat het assortiment uit een 20-tal merken, waar kwaliteit nog altijd als een rode draad doorheen loopt. “Zonder dat het synoniem hoeft te zijn van duur”, benadrukt Dominique De Cuyper. “Mensen die wij over de vloer krijgen, hebben vaak al wel eens mindere kwaliteit gekocht en komen dan naar ons voor iets duurzaam. Iets waar ze de volgende 20 jaar plezier van hebben.”

Naar ons hart
Door het succes van De Boomgaard stapte De Cuyper afgelopen maand mee in de zaak. Die is ondergebracht in een voormalige Kempense langgevelboerderij en speelt sterk in op beleving. De nieuwe Dedon Concept Store bevindt zich op een extra verdieping die recent is gecreëerd in de voormalige schuur. “We tonen een 10-tal opstellingen”, vertelt het koppel. “Dedon is een merk naar ons hart. We waren ooit in hun fabriek op de Filipijnen en konden met eigen ogen vaststellen dat ze daar allerlei initiatieven nemen voor de lokale bevolking.” De Boomgaard is een van de weinige, zo niet de enige tuinspeciaalzaak in Vlaanderen met een Dedon Concept Store. Naast tuinmeubilair wordt er ook tuinverlichting verkocht.