Dit weekend heropent tuincentrum Gruun Tuinen in Herenthout de deuren. Paul Peeters, van het vroegere Peeters-Vervoort, en Matthias Claeys kochten vorig jaar de zaak terug na het faillissement van Lanscap, dat er in tussentijd was gevestigd. Nieuw bij Gruun Tuinen is een tuinmeubelcollectie en die komt van bij De Boomgaard in Poederlee. Een shop-in-shop dus.

“Paul Peeters wou zelf geen handel in tuinmeubilair beginnen maar wel tuinmeubelen in de zaak”, doet zaakvoerder Johan Auwers van De Boomgaard het verhaal. “Hij stelde de vraag om een deel van onze collectie bij hen te plaatsen en daarop hebben we ingestemd. Ze waren op zoek naar een specialist in tuinmeubilair.”

Zeer mooi kader
De Boomgaard is een speciaalzaak in tuinmeubelen, parasols, schaduwzeilen en accessoires die al meer dan 20 jaar bestaat en de betere merken aanbiedt. “Bij Gruun Tuinen plaatsten we een greep uit onze collectie, vooral van Royal Botania en Hartmann. Overal staan bordjes van De Boomgaard bij zodat de klanten weten dat die van ons komen. Ze kunnen ter plaatse worden aangekocht. Willen ze meer diepgaande informatie, dan moeten ze naar ons in Poederlee komen.”

De Boomgaard is blij met de vraag van Gruun Tuinen. “Peeters-Vervoort was een zaak met zeer goede naam op het vlak van plantenkennis, dus we vinden het een eer dat ze ons hebben gevraagd. Bovendien staan onze meubelen er in een zeer mooi kader. We bereiken er ook een groter publiek mee, onder meer mensen van Lier en het Antwerpse die het te ver zouden vinden om tot in Poederlee te komen’, aldus nog Johan Auwers.