De Bonte Betonfabriek doet zaken inTurkije

Spoorwegbouw – De Bonte Betonfabriek is actief in spoorwegwerken, waterwerken en wegenwerken. Het bedrijf heeft  in België vestigingen in Laakdal en  Westmunster en in het buitenland in Cambodja, Vietnam, Zuid-Frankrijk. Het bedrijf is sinds 2011 actief in Turkije en produceert er 200.000 dwarsliggers per jaar.De onderneming ontwerpt en produceert voorgespannen betonnen dwarsliggers, staat in voor de engineering van de lay-out van fabrieken, gebouwen en nutsvoorzieningen en ontwerpt en bouwt machines en uitrusting.

“De zoektocht naar een partner op de Turkse markt begon in 2005. We werden gecontacteerd door een spoorwegaannemer die een hogesnelheidslijn tussen Ankarra en Konya bouwde en op zoek was naar een partner om eigen dwarsliggers te produceren”, vertelt Pascal Blommaerts, technisch-commercieel directeur van Spoorwegbouw – De Bonte Betonfabriek.

“Na vier maanden onderhandelen en intentieverklaringen ondertekend te hebben, sprong de deal uiteindelijk toch af. Intentieverklaringen bleken juridisch waardeloos te zijn in Turkije. Na die periode gingen we zelf op zoek maar het was niet evident om een kwaliteitsvolle partner te vinden. In 2010 beslisten we om zonder partner de Turkse markt te betreden, maar ook dit verliep niet van een leien dakje. Uiteindelijk ontmoetten we in 2011 heel toevallig onze huidige partner en waarmee we samen een joint venture oprichtten.”

“Turkije is een hele grote markt op alle gebied en vormt een springplank naar de Arabische landen waar ook nog veel staat te gebeuren.” Advies van Pascal Blommaerts: “Vind de juiste partner en wees hierbij geduldig!”