De Backer Haarden en Boa Interior openen samen showroom

Vlnr: Roman Willems, Dave Wagemans en Stef De Vries.

Vlnr: Roman Willems, Dave Wagemans en Stef De Vries.

De Backer Haarden uit Heist-op-den-Berg heeft aan Achterstenhoek in Lille een tweede showroom geopend. Het bedrijf doet dat samen met Boa Interior uit Kasterlee, het interieurbedrijf van Roman Willems dat tot dusver over geen eigen toonzaal beschikte. “Op deze nieuwe locatie gaan we samen stijlvolle en warme interieurs creëren”, klinkt het.

“Vanuit Heist werkten we veel in de regio Mechelen, Lier en het Leuvense. In de Kempen voorbij Herentals kwamen we niet zoveel, hoewel daar voor ons ook een markt ligt”, legt Stef De Vries uit, die namens De Backer Haarden de nieuwe showroom runt. “We waren al een tijdje op zoek naar een tweede vestiging, maar die was niet zo makkelijk te vinden. Wanneer je brandende haarden wilt tonen, moet je namelijk met een rookkanaal naar boven. In het vroegere pand van Boeckx Interieur vonden we de geschikte locatie.”

Samenwerking
Dave Wagemans, zaakvoerder van De Backer Haarden, en Roman Willems van Boa Interior leerden mekaar een 4-tal jaren geleden kennen tijdens een gemeenschappelijk project. Nadien gingen ze nog meer samenwerken en werd de samenwerking intenser, wat nu uitmondt in een gezamenlijke showroom. Waar De Backer Haarden zich specialiseert in haarden, legt Boa Interior zich toe op interieurs op maat. “We mikken op een kruisbestuiving”, zegt Roman Willems. “We willen dat klanten van De Backer ons leren kennen en omgekeerd. Verder voelden we aan dat het voor ons tijd werd voor een showroom waar we klanten op een belevenisvolle manier kunnen verwelkomen.”

Bij de opening van het tweede filiaal veranderde de naam van Sierschouwen De Backer naar De Backer Haarden omdat de eerste firmanaam niet langer de lading dekte. Eind dit jaar worden de huidige showroom en magazijnen in Heist afgebroken om plaats te maken voor een nieuwbouw die dubbel zo groot wordt. Die zou eind 2017 open moeten gaan.