DE ARK creëert 84 nieuwe woningen in de Rozenwijk

5_Rozenwijk ZoneD1_DFMDe Rozenwijk in Tielen (Kasterlee) is een uniek voorbeeld van de modernistische architectuur van de ‘Turnhoutse school’ uit de jaren ’60. Helaas met veel ouderdomsproblemen. De sociale woonmaatschappij DE ARK is nu gestart met de herontwikkeling van de wijk.  Een eerste fase omvat de sloop en nieuwbouw van 24 woonentiteiten. Het gaat om hedendaagse woonvolumes met respect voor het uniforme karakter van de oorspronkelijke woningen. Het aanwezige groen moet de buurt een aangenaam cachet geven.

Om het woningaanbod in de Rozenwijk te verbreden, integreert DE ARK betaalbare huur- en koopwoningen. Duplexwoningen met twee tot vier slaapkamers wisselen af met appartementen. Eén voor één hebben ze een ruime tuin of terras. Ook komt er een gloednieuw buurthuis dat de sociale cohesie in de buurt verder moet versterken. Na uitgebreid overleg zorgt DE ARK voor de herhuisvesting van de huurders.

“De grootschalige aanpak in de Rozenwijk kadert helemaal in de hernieuwde visie van DE ARK”, zegt operationeel directeur Geert Schoofs. “We beperken ons niet langer tot stapsgewijs renoveren, maar gaan meer en meer over tot sloop en vervangingsbouw. Dergelijke nieuwbouw creëert onmiddellijk een optimale sociale mix.”

Op 1 oktober start de bouw van 24 eengezinswoningen. In latere fases wordt het project verder uitgewerkt. In totaal krijgt de Rozenwijk 84 gloednieuwe woningen. Met ruim vijftig medewerkers is DE ARK actief in Arendonk, Baarle-Hertog, Balen, Beerse, Dessel, Hoogstraten, Kasterlee, Lille, Merksplas, Mol, Oud-Turnhout, Ravels, Retie, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar.