DCM stopt eind 2013 als sponsor WorldTour wielerteam

deeseeemHet Belgische plantenvoedingsconcern DCM verlengt haar contract met Vacansoleil-DCM op het einde van het jaar niet. Dat heeft het bedrijf uit Grobbendonk laten weten aan teammanager Daan Luijckx, die niet totaal uit de lucht valt: “DCM heeft nooit de intentie gehad langdurig mee te draaien in de World Tour.  Ze zochten een ambitieuze pro-continentale ploeg, die na de twee jaar de stap zou kunnen maken naar de WorldTour. Vervolgens drie jaar meedraaien op het hoogste niveau was hun einddoel. In die drie jaar hebben ze mooie activiteiten rondom het team opgezet en de naam in  een aantal landen op de kaart gezet. We zijn dus eigenlijk iets te snel geslaagd.”

DCM tekende eind 2010 een contract van 3 jaar bij het toenmalige pro-continentale Vacansoleil Pro Cycling Team. Dit resulteerde vroeger dan verwacht in één van de 18 felbegeerde WorldTour licenties voor de pas in 2009 opgerichte Nederlandse wielerformatie. “Dat we reeds in ons eerste jaar mochten deelnemen aan alle grote rondes en klassiekers was werkelijk onverhoopt en een pluim voor het management. Hierdoor hebben we het contract met de ploeg opengebroken en onze financiële inbreng gevoelig verhoogd. Keerzijde was dat ons engagement mogelijks ingekort zou worden”, zegt Tom De Ceuster, gedelegeerd bestuurder van DCM.

Het bedrijf met de groene vingers verlaat dus reeds na 3 jaar voldaan het professionele wielercircuit, maar keert het wielrennen niet volledig de rug toe. Eind vorig jaar verlengde het nog zijn engagement bij de jeugdploeg van Bob De Cnodder tot eind 2015. “Met het DCM Youth Cycling Team willen we  jongeren tussen de 10 en 18 jaar de kans geven zich vakkundig met hun favoriete sport bezig te houden. Alleen al bij Vacansoleil-DCM zijn er vandaag met Thomas De Gendt, Barry Markus en Wesley Kreder drie renners uit de DCM stal actief in het professioneel wielrennen. Dat maakt ons trots”, glundert De Ceuster

degendtcdmDCM is onderdeel van Groep De Ceuster. Vader Herman De Ceuster richtte in 1966 Grondontsmettingen De Ceuster op, de voorloper van DCM.