De Ceuster Meststoffen (DCM) is in Grobbendonk gestart met de bouw van een nieuw kantoorgebouw dat ook congresfaciliteiten krijgt. De nieuwbouw wordt 2.800 m2 groot en zal Bijna-Energie-Neutraal (BEN) zijn. Investering: 5 miljoen euro.

Dat DCM kiest voor een duurzaam en ecologisch concept is niet verwonderlijk. Zelf specialiseert het bedrijf zich in organische meststoffen, bio-potgronden en biologische bestrijdingsmiddelen. Naast slimme zonwering, zonnepanelen, een compact ontwerp en doorgedreven isolatie kiest de onderneming voor betonkernactivering.

Tom De Ceuster, CEO De Ceuster Meststoffen: “Betonkernactivering is niet alleen duurzaam en onderhoudsvriendelijk maar bevordert ook de leefbaarheid van het gebouw door de onaangename lucht- en stofverplaatsing alsook het geluid van aircosystemen uit te sluiten.” Grote glaspartijen zorgen voor een connectie met de natuur die wordt aangelegd in de vorm van heuvels, een waterpartij en beplanting.

Naast het huisvesten van de centrale diensten zal het gebouw ook dienst doen als congrescentrum. Groepen van meer dan 250 mensen vinden er de nodige audiovisuele faciliteiten en er wordt een professionele grootkeuken geïnstalleerd.

Community building
Tom De Ceuster: “We denken eraan om de vergaderfaciliteiten naast eigen gebruik ook gratis ter beschikking te stellen aan verenigingen die actief of betrokken zijn bij de natuur- en groensector. Het organiseren van voordrachten voor een breder publiek rond actuele thema’s zoals voedselproductie, voedselveiligheid of biotechnologie zijn ook mogelijk. Op deze manier zouden we de bewustwording en het ‘community building’ gebeuren rond duurzaam groeien en telen mee kunnen helpen stimuleren.”

De ingebruikname is gepland voor het eerste kwartaal van 2019.